Domowe pierogi ruskie
Pierogi ruskie to jedno z najpopularniejszych dań rodzimej kuchni.

Ich nazwy nie należy łączyć, jak to często się czyni, z Rosją, gdzie nie są znane. Tylko w Polsce istnieją pod taką nazwą, a odnosi się ona do ziem dawnej Rzeczpospolitej – Rusi Kijowskiej i Rusi Białej.
Ile gospodarstw domowych – tyle receptur na ruskie. Nasza również ma długie tradycje – pochodzi z rodzinnego przepiśnika, przekazywanego z pokolenia na pokolenie.
Bardzo delikatne ciasto, kremowy farsz z połączenia ziemniaków, cebulki i prawdziwego twarogu to przepis na najlepsze ruskie pierogi.

SKŁADNIKI: Ziemniaki (32%), Ser twarogowy półtłusty (16%), mąka pszenna (37%), woda źródlana, cebula, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Opublikuj komentarz