Polskie dziedzictwo kulinarne w nowoczesnej odsłonie.

Delikatne ciasto otula soczyste mięso pieczonej gęsi – najszlachetniejsze mięso wśród ptactwa, które dzięki dodatkom aromatycznych przypraw nabiera głębi i wyrazistości. Trufle, z ich subtelnym aromatem, dodają potrawie wyjątkowego charakteru.
To danie, które łączy tradycję z nutą elegancji, a smak farszu przenosi nas do XIX-wiecznej Polski, słynącej w ówczesnym czasie z najlepszej gęsiny.
Idealne na specjalne okazje lub wtedy, gdy mamy ochotę na coś wyjątkowego.

SKŁADNIKI: mąka pszenna 37%, pieczony filet z gęsi 20%, smażone pieczarki 20%, woda, cebula, olej rzepakowy, jaja kurze, pasta truflowa 2% [pieczarki, woda, olej słonecznikowy, sól, trufle (Tuber Aestivum Vitt.) 0,5%, pietruszka, pieprz, czosnek), sól, pieprz czarny.

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment