Pierogi góralskie – podhalańska tradycja, naturalne składniki.

Farsz to połączenie sera wędzonego i bryndzy – tradycyjnych wyrobów podhalańskich – delikatnie doprawiony cebulką, pieprzem i cząbrem, zamknięty w delikatnym cieście. Pierogi góralskie to smak pierwszego posiłku w schronisku tuż po długiej, górskiej wędrówce – niezapomniany.
Ugotowane lub dodatkowo podsmażone na maśle, z sosem żurawinowym lub cebulką, w każdej odsłonie jedyne w swoim rodzaju.

SKŁADNIKI: mąka pszenna (31%), ser twarogowy półtłusty (19%), ziemniaki (11%), ser wędzony (mleko krowie niepasteryzowane, sól, podpuszczka) (11%), bryndza (ser krowi, ser owczy, sól, masło) (11%), woda źródlana, cebula, olej rzepakowy, jaja szczęśliwych kur, sól, pieprz czarny, cząber.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Opublikuj komentarz