Pierogi z baraniną

Wyrafinowany smak i autentyczność naturalnych składników. Aromatyczny, intensywny i bogaty farsz z udźca baraniego, przyprawiony czosnkiem i tymiankiem zamknięty w delikatnym i sprężystym cieście. Starannie wybrane, najwyższej jakości naturalne składniki i tradycyjna receptura tworzą doskonałą kompozycję smakową, która zachwyci każde podniebienie. SKŁADNIKI: udziec barani (40%), mąka pszenna (39%), woda, jaja kurze, sól, czosnek, tymianek, pieprz…

Pierożki z cielęciną

Ręcznie robione tradycyjne pierożki z cielęciną. Wyłącznie delikatne cielęce mięso z dodatkiem marchewki i pietruszki, łagodnie przyprawione. Miękkie ciasto i pyszny, bogaty farsz sprawiają, że wszystkie małe uszy trzęsą się nad talerzem. SKŁADNIKI: mąka pszenna (38%), łopatka cielęca (25%), karkówka cielęca (15%), woda źródlana, cebula, marchewka, pietruszka korzeń, seler, jaja kurze, olej rzepakowy, masło (z…

Krokiety ruskie

Krokiety z farszem z twarogu i ziemniaków, znanego z ruskich pierogów. Nasz słynny farsz do ruskich pierogów według rodzinnej, przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury , zawinęliśmy w sprężyste, domowe ciasto naleśnikowe i oprószyliśmy bułką tartą. Chrupiące z zewnątrz, delikatne i miękkie w środku. Pyszne! SKŁADNIKI: ziemniaki, woda źródlana, cebula, jaja szczęśliwych kur, mąka pszenna,…

Krokiety ze szpinakiem

Szpinak, twarożek i łagodny ser Gouda doprawione czosnkiem. Siekany, niemielony szpinak z serem i czosnkiem to idealnie wyważony smak – nie za ostry, ale wyrazisty. Cienkie, delikatne ciasto i prawdziwa bułka tarta sprawiają, że nasze krokiety są chrupiące i jednocześnie rozpływają się w ustach. Krokiety ze szpinakiem to świetna propozycja dla wegetarian. SKŁADNIKI: szpinak siekany,…

Krokiety z pieczarkami i serem

Dojrzewająca, lekko kremowa Gouda i delikatne pieczarki – czyż to nie para idealna? Farsz z pieczarek podkręconych łagodnym serem Gouda, cebulką, natką pietruszki i pieprzem, w sprężystym cieście i chrupiącej bułce tartej to przepis na obiad idealny. Polecamy smażone na masełku lub pieczone w piekarniku. SKŁADNIKI: pieczarki, ser Gouda (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia,…

Krokiety z kapustą i grzybami

Idealne połączenie aromatycznych grzybów i kapusty kiszonej – nie tylko od święta. Pachnące podgrzybki, pieczarki i polską kapustę zawinęliśmy w delikatne, sprężyste ciasto naleśnikowe. Panierka z naturalnej bułki tartej dodaje krokietom chrupkości. Krokiety idealnie dopełniają smak czerwonego barszczu, ale samodzielnie są równie doskonałe. SKŁADNIKI: kapusta kiszona, pieczarki, mleko, podgrzybek, cebula, olej rzepakowy, nać pietruszki, jaja,…

Krokiety z mięsem

Domowe, naturalne krokiety z mięsem. Doskonałej jakości, świeże mięso wieprzowe doprawione cebulką, pieprzem i majerankiem, zawinięte w delikatne, idealnie cienkie ciasto naleśnikowe, oprószone prawdziwą bułką tartą. Usmażone na patelni lub upieczone w piekarniku – zawsze smakują SKŁADNIKI: mięso wieprzowe, mleko, cebula, olej rzepakowy, jaja, mąka pszenna, bułka tarta pszenna (mąka pszenna, sól, woda, drożdże), sól,…

Pierogi góralskie

Pierogi góralskie – podhalańska tradycja, naturalne składniki. Farsz to połączenie sera wędzonego i bryndzy – tradycyjnych wyrobów podhalańskich – delikatnie doprawiony cebulką, pieprzem i cząbrem, zamknięty w delikatnym cieście. Pierogi góralskie to smak pierwszego posiłku w schronisku tuż po długiej, górskiej wędrówce – niezapomniany. Ugotowane lub dodatkowo podsmażone na maśle, z sosem żurawinowym lub cebulką,…

Pierogi z białą kiełbasą

Limitowana edycja pierogów wielkanocnych. Pierogi wielkanocne to autorski przepis naszego Szefa Kuchni. Najlepsza kiełbasa według tradycyjnych receptur Wędliniarstwa Kapecki, delikatne ciasto i szczypta magii. Zachęcamy do spróbowania w wersji klasycznej – ugotowane i w wersji smażonej – złociste, lekko chrupiące. SKŁADNIKI: biała kiełbasa (50%) – (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, przyprawy, glukoza, ekstrakty przypraw, czosnek,…

Pierogi z dziczyzną

Poznaj bogaty smak ręcznie lepionych pierogów z dziczyzną. Delikatne ciasto nadziane dziczyzną duszoną w warzywach korzennych, czerwonym winie, leśnych grzybach, rozmarynie, jałowcu i cebuli to najbardziej wykwintna pozycja wśród naszych pierogów. Smak tradycji, który zadowoli kubki smakowe najbardziej wymagających smakoszy.   SKŁADNIKI: łopatka z dzika (25%), szynka z jelenia (12%), boczek wieprzowy (8%), mąka pszenna…

Pierogi leniwe

Idealne połączenia twarożka, najlepszej mąki i jaj wolnobiegających kur. Świeży twaróg, szczypta mąki i jajka, żadnych zbędnych dodatków – leniwe pierożki, które przeniosą Cię w sentymentalną podróż do dzieciństwa. SKŁADNIKI: Ser twarogowy półtłusty (83%), mąka pszenna (11%), jaja szczęśliwych kur.

Kluski śląskie

Tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Naturalny skład i smak, który – przekazywany z pokolenia na pokolenie – nie zmienił się od lat. Ręcznie formowane, białokremowe (w zależności od gatunku ziemniaków mogą przechodzić nawet w kolor żółty) kluski z dziurką, doskonale łączą się z potrawami serwowanymi w towarzystwie sosów. SKŁADNIKI: Ziemniaki (73%), mąka…

Uszka z mięsem

Ręcznie lepione uszka według rodzinnego przepisu. Cieniutkie ciasto małego pierożka kryje w sobie idealnie przyprawiony farsz z mięsa wieprzowego najwyższej jakości. SKŁADNIKI: Mięso wieprzowe (40%), mąka pszenna (43%), woda źródlana, cebula, olej rzepakowy, jaja szczęśliwych kur, sól, pieprz, majeranek.

Uszka z grzybami

Tradycyjna polska potrawa wigilijna, w wielu regionach Polski podawana jako pierwsza na świątecznym stole. Wraz z czerwonym barszczem stanowią połączenie doskonałe. Nasze delikatne w smaku, tradycyjnie niewielkie, ręcznie lepione uszka tworzymy według rodzinnego przepisu, który przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Farsz to dobrze przyprawiona, idealna mieszanka pieczarek oraz świeżych i suszonych podgrzybków, a ciasto…

Pierogi ze słodkim serem

Pyszne, domowe pierogi z białym serem i nutą wanilii. Uwielbiane nie tylko przez dzieci, idealne na słodki obiad lub na deser. Można je podawać z roztopionym masłem, kakao, cynamonem i cukrem, ze śmietaną lub z ulubionymi owocami. Smakują wyśmienicie również na zimno. SKŁADNIKI: Ser twarogowy półtłusty (47%), mąka pszenna (42%), woda źródlana, żółtka szczęśliwych kur…

Pierogi z jabłkami

Polskie jabłka prażone na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu, otulone delikatnym ciastem. Słodki aromat tradycyjnej polskiej kuchni. Delikatne pierogi z jabłkami świetnie smakują tuż po ugotowaniu, ale odsmażone na masełku, podane z odrobiną miodu i cynamonu nie mają sobie równych. SKŁADNIKI: Polskie jabłka (41%), mąka pszenna (50%), woda, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, cynamon,…

Pierogi z jagodami

Lato zamknięte w delikatnym cieście. Możemy delektować się naturalnym smakiem letnich owoców lub lekko kwaśne jagody przełamać śmietanką z wanilią. W składzie naszych pierogów nie ma miejsca na cukier ani inne zbędne dodatki. Jest za to smak lata, a po obiedzie uśmiech i fioletowy język. SKŁADNIKI: Polska jagoda czarna (55%), mąka pszenna (40%), woda źródlana,…

Pierogi z truskawkami

Prawdziwe polskie truskawki, bez zagęszczaczy i cukru. Lepione ręcznie, jak w domu. Można podawać je z cukrem pudrem, jogurtem, śmietaną lub polane roztopionym masłem. Polecane dla dużych i małych entuzjastów słodkich dań. SKŁADNIKI: Polskie truskawki (41%), mąka pszenna (50%), woda źródlana, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy.

Pierogi z kaszanką

Definitywnie jedne z najbardziej konkretnych wśród naszych pierogów. Zaspokoją każdy, nawet największy głód. Najwyższej jakości kaszanka w objęciach idealnego ciasta tworzy pierogi, jakich jeszcze nie próbowaliście. Lekko pikantne, wyraziste, pyszne! SKŁADNIKI: Kaszanka (43%) (kasza jęczmienna, olej rzepakowy, kiełbasa zwyczajna, mięso wieprzowe, czosnek, mięso wołowe, boczek wieprzowy wędzony, skórki wieprzowe, krew spożywcza, cukier, dekstroza, cebula, papryka…

Pierogi z soczewicą i mięsem

Nasz autorski farsz mięsny przełamany zieloną soczewicą. Niewątpliwą zaletą naszych pierogów jest to, że użyte w farszu mięso nie jest mięsem wygotowanym na potrzeby innego dania (np. rosołu). Dzięki temu smak jest intensywny i niepowtarzalny, a dodatek soczewicy powoduje, że są dużo „lżejsze” od tradycyjnych pierogów mięsnych. SKŁADNIKI: Mięso wieprzowe (32%), soczewica zielona (17%), mąka…

Pierogi z kaszą i soczewicą

Wspaniały, tradycyjny aromat kaszy gryczanej w połączeniu z soczewicą zieloną doprawione do smaku. A to wszystko zamknięte w naszym wyśmienitym, cienkim cieście. Coś dla bardziej wyrafinowanych wegetariańskich – ale nie tylko – podniebień. SKŁADNIKI: Kasza gryczana (21%), soczewica zielona (21%), mąka pszenna (40%), woda źródlana, cebula, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny.

Pierogi ze szpinakiem

Liście szpinaku, czosnek i ser – najlepszy zielony farsz. Farsz z całych, niemielonych liści szpinaku, twarożku i sera żółtego przekona największych „wrogów” zieleniny. Odpowiednio przyprawiony, w miękkim, delikatnym cieście smakuje doskonale. SKŁADNIKI: Szpinak (35%), mąka pszenna (35%), ser twarogowy półtłusty (10%), ser Gouda (5%), cebula, czosnek, jaja szczęśliwych kur, woda źródlana, olej rzepakowy, sól, pieprz…

Pierogi z czekoladą i bananem

Postanowiliśmy wyjść na przeciw wymaganiom najmłodszych amatorów zdrowego i smacznego jedzenia. Malutkie pierożki, łatwe do zjedzenia dla dzieciaków… na „jeden kęs”. A w środku żaden czekoladopodobny krem pełen chemii tylko prawdziwe kakao, mieszane u nas na miejscu z mlekiem, dodatkiem cukru i cząstek bananów. Zdrowo i smacznie! SKŁADNIKI: Banany (11%), ser twarogowy półtłusty (14,5%), mąka…

Pierogi z kapustą i grzybami

Prawdziwy przysmak kuchni polskiej. Najlepszej jakości, naturalna kwaszona kapusta wymieszana z suszonymi podgrzybkami i pieczarkami, podsmażona z cebulką i doprawiona solą, pietruszką oraz pieprzem. Niepowtarzalny smak tradycji. SKŁADNIKI: Kapusta kiszona (20%), pieczarki (19%), podgrzybek (8%), cebula, mąka pszenna (40%), woda źródlana, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, sól, nać pietruszki, pieprz czarny.

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie to jedno z najpopularniejszych dań rodzimej kuchni. Ich nazwy nie należy łączyć, jak to często się czyni, z Rosją, gdzie nie są znane. Tylko w Polsce istnieją pod taką nazwą, a odnosi się ona do ziem dawnej Rzeczpospolitej – Rusi Kijowskiej i Rusi Białej. Ile gospodarstw domowych – tyle receptur na ruskie. Nasza…

Pierogi z mięsem

Obok pierogów ruskich najpopularniejsze w naszym kraju. Także turyści doceniają ich prostotę i smak. Cieniutkie i miękkie ciasto, a w środku pyszne nadzienie z wieprzowiny, doprawione sola, pieprzem i majerankiem. Niewątpliwą zaletą naszych pierogów jest to, że użyte w farszu mięso nie jest mięsem wygotowanym na potrzeby innego dania (np. rosołu), dzięki temu smak jest…