Pierogi z jabłkami

Nasze polskie jabłka prażone na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Słodki aromat tradycyjnej polskiej kuchni. Wyśmienite w mroźne zimowe wieczory, idealne na wigilijny stół… ale tak naprawdę smakują wspaniale cały rok. Na ciepło i na zimno… SKŁAD: Polskie jabłka (41%), mąka pszenna (50%), woda, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, cynamon, cukier.

Pierogi ze słodkim serem

Kto z nas patrzył w dzieciństwie jak mama czy babcia miesza twarożek z żółtkami i cukrem na wspaniałe pierogi czy naleśniki. Do tego nutka wanilii i mamy idealny obiad na słodko lub deser. Smakują wyśmienicie również na zimno. SKŁAD: Ser twarogowy półtłusty (47%), mąka pszenna (42%), woda źródlana, żółtka szczęśliwych kur (4%), jaja szczęśliwych kur,…

Pierogi z czekoladą i bananem

Postanowiliśmy wyjść na przeciw wymaganiom najmłodszych amatorów zdrowego i smacznego jedzenia. Malutkie pierożki, łatwe do zjedzenia dla dzieciaków… na „jeden kęs”. A w środku żaden czekoladopodobny krem pełen chemii tylko prawdziwe kakao, mieszane u nas na miejscu z mlekiem, dodatkiem cukru i cząstek bananów. Zdrowo i smacznie! SKŁAD: Banany (11%), ser twarogowy półtłusty (14,5%), mąka…

Uszka z mięsem

Wszystkie nasze wyroby są tworzone ręcznie, tradycyjnie. Tak samo jest z uszkami. Cieniutkie ciasto małego pierożka kryje w sobie nasz wspaniały farsz z mięsa wieprzowego najwyższej jakości. SKŁAD: Mięso wieprzowe (40%), mąka pszenna (43%), woda źródlana, cebula, olej rzepakowy, jaja szczęśliwych kur, sól, pieprz, majeranek.

Uszka z grzybami

Nie może zabraknąć ich na żadnym wigilijnym stole. Przez wielu doceniane przez cały rok. Nasze uszka smakują wyśmienicie. Farsz to idealna mieszanka pieczarek oraz świeżych I suszonych podgrzybków. SKŁAD: Pieczarki (25%), podgrzybki (15%), podgrzybek suszony (4%), mąka pszenna (43%), woda źródlana, cebula, olej rzepakowy, jaja szczęśliwych kur, sól, pieprz.