Pierogi z jabłkami

Nasze polskie jabłka prażone na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Słodki aromat tradycyjnej polskiej kuchni. Wyśmienite w mroźne zimowe wieczory, idealne na wigilijny stół… ale tak naprawdę smakują wspaniale cały rok. Na ciepło i na zimno… SKŁAD: Polskie jabłka (41%), mąka pszenna (50%), woda, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, cynamon, cukier.

Pierogi ze słodkim serem

Kto z nas patrzył w dzieciństwie jak mama czy babcia miesza twarożek z żółtkami i cukrem na wspaniałe pierogi czy naleśniki. Do tego nutka wanilii i mamy idealny obiad na słodko lub deser. Smakują wyśmienicie również na zimno. SKŁAD: Ser twarogowy półtłusty (47%), mąka pszenna (42%), woda źródlana, żółtka szczęśliwych kur (4%), jaja szczęśliwych kur,…

Pierogi z czekoladą i bananem

Postanowiliśmy wyjść na przeciw wymaganiom najmłodszych amatorów zdrowego i smacznego jedzenia. Malutkie pierożki, łatwe do zjedzenia dla dzieciaków… na „jeden kęs”. A w środku żaden czekoladopodobny krem pełen chemii tylko prawdziwe kakao, mieszane u nas na miejscu z mlekiem, dodatkiem cukru i cząstek bananów. Zdrowo i smacznie! SKŁAD: Banany (11%), ser twarogowy półtłusty (14,5%), mąka…

Pierogi z truskawkami i serem

Kolejna propozycja dla najmłodszych… również na słodko lecz wciąż zdrowo i naturalnie. Sami mielimy półtłusty twarożek z jajami i truskawkami. Świetnie smakują z dodatkiem jogurtu lub posypane cukrem pudrem. SKŁAD: Ser twarogowy półtłusty (28%), polskie truskawki (10%), mąka pszenna (38%), cukier, woda źródlana, olej rzepakowy, jaja szczęśliwych kur.