Pierogi z mięsem

Około 25% naszej produkcji to pierogi z mięsem… obok pierogów ruskich są najpopularniejsze w naszym kraju. To ich jemy najwięcej, to je kochamy najbardziej, to one muszą być perfekcyjne… Cieniutkie i miękkie ciasto a w środku pyszne nadzienie z mięsa wieprzowego, doprawione sola, pieprzem i majerankiem. Najlepiej smakują okraszone smażonym boczkiem i cebulką. SKŁAD: Mięso…

Pierogi ruskie

Ruskie ruskim nierówne… każdy lubi inne, każdy wie, które lepsze… Ile gospodarstw domowych – tyle przepisów. Ten pochodzi od babci Basi 🙂 Nasze ruskie są bardzo delikatne. Kremowy farsz z połączenia smacznych ziemniaków i prawdziwego twarogu, owinięty miękkim, cieniutkim ciastem. Tak prosto. A jak smacznie !!! No i wege… SKŁAD: Ziemniaki (32%), Ser twarogowy półtłusty…

Pierogi z kapustą i grzybami

Obowiązkowe na każdym wigilijnym stole. Ale popularne cały rok. Kwaszona kapusta wymieszana nie tylko z pieczarkami, ale i suszonymi podgrzybkami. A to wszystko podsmażone z cebulką i doprawione solą, pietruszką oraz pieprzem. Niepowtarzalny tradycyjny smak. SKŁAD: Kapusta kiszona (20%), pieczarki (19%), podgrzybek (8%), cebula, mąka pszenna (40%), woda źródlana, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, sól, nać…

Pierogi ze szpinakiem

Nie zmielony, ani nie posiekany; nie rozgotowany na papkę. Farsz do tych pierogów powstaje z połączenia całych liści szpinaku z twarożkiem oraz wiórkami sera żółtego. Nasze pierogi ze szpinakiem przekonają do siebie największych „wrogów” zieleniny 🙂 SKŁAD: Szpinak (35%), mąka pszenna (35%), ser twarogowy półtłusty (10%), ser Gouda (5%), cebula, czosnek, jaja szczęśliwych kur, woda…

Pierogi z kaszą i soczewicą

Wspaniały, tradycyjny aromat kaszy gryczanej w połączeniu z soczewicą zieloną doprawione do smaku. A to wszystko zamknięte w naszym wyśmienitym, cienkim cieście. Coś dla bardziej wyrafinowanych wegetariańskich – ale nie tylko – podniebień. SKŁAD: Kasza gryczana (21%), soczewica zielona (21%), mąka pszenna (40%), woda źródlana, cebula, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny.

Pierogi z soczewicą i mięsem

Nasz autorski farsz mięsny, z którego słyniemy. Tym razem przełamany zieloną soczewicą. Coś dla osób, dla których mięso to nie wszystko… Dodatek soczewicy powoduje, że te pierogi są dużo „lżejsze” od tradycyjnych mięsnych i cieszą się coraz większą popularnością. SKŁAD: Mięso wieprzowe (32%), soczewica zielona (17%), mąka pszenna (40%), woda źródlana, cebula, jaja szczęśliwych kur ,olej…

Pierogi z kaszanką

Definitywnie „najkonkretniejsze” jakie są. Zaspokoją każdy, nawet największy głód. Najwyższej jakości kaszanka, kiszka czy jak kto woli… krwista kiełbasa tym razem zamiast na grilla trafia wprost w objęcia naszego idealnego ciasta i tworzy pierogi, jakich jeszcze nie próbowaliście. SKŁAD: Kaszanka (43%) (kasza jęczmienna, olej rzepakowy, kiełbasa zwyczajna, mięso wieprzowe, czosnek, mięso wołowe, boczek wieprzowy wędzony,…

Pierogi z truskawkami

Tylko prawdziwe polskie truskawki. Nie krojone… nie zagęszczane… bez dodatku cukru… dżemu… bez dodatków i już. Żadnych. Po prostu pierogi z truskawkami w środku. Smacznego 🙂 SKŁAD: Polskie truskawki (41%), mąka pszenna (50%), woda źródlana, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy.

Pierogi z jagodami

Nic nie zabarwi podniebień naszych dzieci tak jak nasze prawdziwe polskie jagody. A każdy nasz pieróg kryje w sobie garść tych zdrowych owoców. Jak wszystkie nasze produkty… bez żadnych dodatków… cukru… czy czegokolwiek czego nie użyłaby babcia Basia 🙂 SKŁAD: Polska jagoda czarna (55%), mąka pszenna (40%), woda źródlana, jaja szczęśliwych kur, olej rzepakowy.