Przewiń do zawartości
Ręcznie robione pierogi Basiewicz
Najlepsze i najsmaczniejsze
Ręcznie robione pierogi Basiewicz
  • Nasze pyszności
  • O nas
  • Współpraca
  • Znajdź nas
  • Wydarzenia
  • Dla dzieci
  • Kontakt
Facebook page opens in new windowInstagram page opens in new window
  • Nasze pyszności
  • O nas
  • Współpraca
  • Znajdź nas
  • Wydarzenia
  • Dla dzieci
  • Kontakt

Portfolio Archives: Kołduny, leniwe i kluski

Jesteś tutaj:
  1. Strona główna
  2. Project
pyszne kluski śląskie
ZoomDetails

Kluski śląskie

Kołduny, leniwe i kluskiPrzez Jakub Basiewicz22 października 2018

Ziemniaki przeciskamy przez praskę… potem łączymy je ręcznie z mąką i jajami. Tak tak… tradycyjnie… tak jak od lat robi to babcia Basia 🙂 Następnie ręcznie formowana jest pyszna kluseczka z dziurką. SKŁAD: Ziemniaki (73%), mąka ziemniaczana (22%), jaja szczęśliwych kur (5%)

ręcznie robione pierogi leniwe
ZoomDetails

Pierogi leniwe

Kołduny, leniwe i kluskiPrzez Jakub Basiewicz22 października 2018

Takie jak za starych dobrych czasów… Świeży twarożek wymieszany z mąką pszenną i jajami. Nic dodać nic ująć… no może troszeczkę roztopionego masełka czy szczypta cukru… SKŁAD: Ser twarogowy półtłusty (83%), mąka pszenna (11%), jaja szczęśliwych kur.

Wykonanie: Globalmedia
Do góry