Nasza

FILOZOFIA

Najważniejszą wartością, jaką wyznajemy jest tworzenie kuchni, która wyklucza zbędne dodatki, bazuje na produktach najwyższej jakości i szanuje naturę.
Nie uznajemy półśrodków, wszystkie nasze produkty, w tym farsze, tworzymy sami od podstaw, według rodzinnych receptur.
Nasi dostawcy to zaufani producenci, którzy hołdują tym samym co my tradycjom – jaja pochodzą od wolnobiegających kur, sery, których używamy powstają z prawdziwego mleka, a owoce pochodzą od lokalnych rolników.

Nasza

MISJA

Naszą misją jest udowodnienie, że gotowe posiłki mogą być naturalne, zdrowe i niezwykle smaczne. Pragniemy dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców i „zarazić” ich naszą miłoscią do dobrego, domowego jedzenia, tradycji i smaków, które pamiętamy z dzieciństwa.

Dbałość o warunki, w których powstają nasze produkty jest dla nas równie ważna, co dbałość o najwyższą jakośc składników. Nasz zakład jest pod stałym nadzorem Sanepidu, spełniamy również normy HACCAP.

knedle ze śliwkami
pierogi leniwe

Zobacz

NASZĄ HISTORIĘ

Jakub Basiewicz, pasjonat gotowania, Szef Kuchni, lauret „Mistrzów Smaku” w kategorii „kucharz roku”, założył firmę w 2008 roku.
Miłość do tradycyjnej Kuchni Polskiej, którą to zaszczepiła w nim Babcia, nadała kulinarny kierunek działalności firmy. Aktywność Jakuba od 15 lat udowadnia, że pierogi nie tylko nie są nudne, ale mogą być wykwintnym daniem godnym królów.
Przepiśnik Babci, który jest talizmanem, służy jako drogowskaz i baza do tworzenia dań  tradycyjnych, ale i nowych, czasem odważnych smaków, zawsze jednak w zgodzie z naturą.

Basiewicz Pierogi to firma rodzinna, nieduży, ale zaufany, zgrany zespół, który towarzyszy Szefowi Kuchni w kulinarnej misji „zarażania” miłoscią do dobrego jedzenia, tradycji i smaków, które kojarzą się z domem.

Poznaj nasz

ZESPÓŁ

Słowo o naszym

SZEFIE KUCHNI

Jakub Basiewicz założył firmę w 2008 roku.

Od tego czasu Basiewicz-Pierogi, razem z rozwojem zmieniało swoją siedzibę i częściowo charakter. Obecnie zajmujemy się produkcją przepysznych, ręcznie robionych pierogów.

Jakub Basiewicz

Szef kuchni Pierogi Basiewicz
podpis
szef kuchni Jakub Basiewicz

Słowo o naszym

SZEFIE KUCHNI

Jakub Basiewicz założył firmę w 2008 roku.

Od tego czasu Basiewicz-Pierogi, razem z rozwojem zmieniało swoją siedzibę i częściowo charakter. Obecnie zajmujemy się produkcją przepysznych, ręcznie robionych pierogów.

Jakub Basiewicz

Szef kuchni Pierogi Basiewicz
podpis

Referencje

co ludzie mówią o naszych pierogach